Hello world!

H

Noi suntem Geeks for Democracy.

Ne-ar fi placut sa surubarim la chestiile noaste, sa ne vedem de munca si de hobby-urile noastre.
Din pacate nu prea este posibil.
Din pacate, in ultimii doi ani am cam lasat gadgeturile sa faca praf si ne-am implicat.

  • Am organizat observatori electorali prin Fiecare Vot.
  • Am facut sondaje de opinie pe teme relevante pentru societate.
  • Am scris articole, scrisori, am raspuns jurnalistilor, am mers la intalniri cu autoritati europene pentru a explica situatia cu care se confrunta romania.
  • Am facut activism digital, uneori cu impact major asupra temelor de pe agenda publica.
  • Am facut un fond de investitii in civism, un soi de micro-micro Ycombionator pentru a repara societatea, incepand de la proiecte mici.
  • Am dat ajutor pe comunicare si pe programare in proiectele altor organizatii.
  • Am semnat impreuna cu ele luari de pozitie.
  • Am participat cu idei creative la proteste.
  • Am facut monitorizare de cheltuieli publice si monitorizare de declaratii aberante.

Am facut chestiile astea nu pentru ca asta credem ca e menirea noastra in viata. Noi suntem niste geeks, niste soricei. (Ei ne-au facut sobolani, insa! Veninosi)

Am facut chestiile astea pentru ca TREBUIE. Daca nimeni nu se implica suficient societatea se ofileste.
Daca cei din ONG-uri nu au sprijin financiar si uman din partea societatii nu vor putea sa rezolve tot ce este de rezolvat.

Credem in cateva chestii:
1. Launch fast, fail fast! Nu ne pasa prea mult ca unele idei vor esua. E in natura antreprenoriatului sa numeri mai multe nereusite decat succese rasunatoare. Important e sa mergi inainte.

2. Credem in prietenie. Daca nu suntem prieteni intre noi, cum putem sa ii convingem pe celalti? Cum putem sa ne miscam cat mai repede, fara sa ne pese de aprobari si de consensuri?

3. Credem in diversitate. Avem cu totii idei diferite despre ce merge si ce nu merge, despre cum trebuie sa arate un produs, o campanie de comunicare, o comunitate sau o lume. Si totusi avem o singura lume care trebuie sa cuprinda toate opiniile si modurile de viata diferite.

4. Credem ca G4D trebuie sa fie un grup apartinic. Pe termen lung societate se intareste cand cetatenia e puternica. Cand judecam cu aceasi masura oamenii politici si administratia, indiferent cine este la putere. De aceea FiecareVot, Fondul Pentru Democratie si  proiectele noastre pe termen lung vor continua no matter what.

5. Credem ca lucrurile vor merge in directia buna. Nu de la sine, ci prin implicare. Nu exista dezastru iremediabil, asa cum nu exista o stare de bine a societatii care sa se continue la infinit. Totul depinde de noi.

Si mai credem intr-o chestie:

“It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit. ”
Harry S. Truman

Add comment

By admin

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

admin

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.