ALBA-NEAGRA & DEMOGRAFIA

Laura Olguța Vasilescu (LOVa), aceasta haiducă din interiorul sistemului, ia de la bogați si dă săracilor prin justificări confuze. Despre părinții tineri bogați zice că obțin venituri fictive, scriind bloguri și dezvoltând o industrie de obținut alocații grase. Poftim?
Dreptate socială, nu glumă! Sub pretextul unei așa zise înșelatorii a statului pe care n-o demonstrează public,  decide să lase in urma cateva sute de tineri, care isi permit sa castige mai mult, la pachet cu luxul de a face copii.  Ce-i aia sa castigi mult?”, transmite printre randuri LOVa către audienta ”haterilor”, adică a celor care detestă oamenii fericiţi. Olguța declară și toată presa preia: ”In mod clar, cei care au bulversat sistemul şi ne-au pus să plătim astfel de sume vor trebuie să se limiteze la ceea ce le permitem ”. Dacă o familie tânără are bani mulți si face copii, se cheama că bulversează sistemul. Mai bine ar trece în rând. Plafonat, că tot nu contează în sondajele de popularitate. Ce dacă plătește taxe și impozite pe măsură? I se ia oricum și de-acolo. Jocul ăsta de-a Alba-Neagra & Demografia îmi pare jignirea inteligenței părintești.
Să ne amintim. Iohannis a promulgat în urmă cu un an legea privind indemniațiile pentru creșterea copiilor. ”Vă încurajez să găsiţi în guvern cele mai bune soluţii pentru a aplica cât se poate de repede această lege”,  zicea pe atunci președintele. Legea a fost aplicată de guvernul tehnocrat, de la 1 Iulie 2016, la butoanele ministerului muncii fiind Dragoș Pâslaru.
Asta să fie înșelătoria statului de care vorbește LOVa? Statul a înșelat statul, încurajând demografia? De-aia vine acum guvernul social democrat să facă reparații? Reparația limitează prin pilirea vârfurilor. Favorizează nașterea doar în familiile bugetarilor și a locuitorilor caselor de chirpici. A celor ignoranti, fără alte pretenții de la viață, înafara de ceea ce ”li se dă”. A celor care nu inteleg beneficiile educatiei. A celor care trăiesc din alocatia copiilor, copii care se întâmplă să mai și cadă in puțul nesecurizat din spatele casei. Copiii care scapă abandonează școala, iar când depășesc 18 ani votează prin inducere, nu-i asa? Nu, nu-i așa. Să nu mai fie așa.
Anterior, prin 2014, Gabriela Firea, purtătoarea de cuvânt a campaniei prezidentiale a PSD, gravidă fiind, l-a acuzat pe Iohannis că nu este un om complet, pentru că nu crește copii.
Iată, Gabriela Firea nu stă acasă să primească alocație mare de creștere a copiilor. Muncește. E un bun exemplu că sistemul nu mai vrea să înșeșe sistemul.
Măsura social democrată propusă recent este mai mult decât pare la prima vedere. LOVa, ministrul muncii din statul social-democrat atacă statul tehnocrat de anul trecut. Îi ridică totodată mingea la fileu șefului Dragnea, care răspunde cu viteza luminii, printr-un NU hotărât plafonării indemnizației de creștere a copilului.  Poziționarea liderilor PSD este o campanie ieftină PR, menită să mimeze democrația. Nu pot să nu văd că ei iau măsuri fără risc de scădere a popularității, care conduc la întărirea aprecierii electoratului fidel. Eu citesc printre rândurile mesajelor guvernanților așa: ”Ne facem că avem păreri diferite. Voi n-aveți încotro și trebuie să ne percepeți ca democrați preocupați de protecția socială.”

Author: Sanda Foamete

Persoană implicată civic. După absolvirea facultății de regie de film, a rămas o vreme asistent universitar în cadrul UNATC, iar ulterior a predat la Universitatea Media atât regie de film, cât și management de producție cinematografică, fiind în paralel și managerul Colegiului Pro. A colaborat cu BBC-WS, secția română, acoperind în special teme sociale, civice și culturale. Timp de peste 11 ani a lucrat ca manger de programe educaționale și director educațional la Microsoft România. A motivat profesorii să utilizeze în mod creativ tehnologia informației la clasă, ca răspuns atât la evoluția continuă a tehnologiilor digitale, cât și a provocărilor de educare a noilor generații de nativi digital. Este broker de parteneriate, acreditat Partnership Broker Association, din UK. Pasionată de domeniul educației formale și nonformale, Sanda este mentor antreprenorial și trainer. Actualmente se implică liber profesionist în proiecte educaționale, culturale și civice. Colaborează cu ONG-uri, precum Fundatia EOS, Code for Romania și mișcări civice informale, precum Geeks for Democracy și promovează atât educația pe tot parcursul vieții, cât și educația prin cultură.

One thought on “ALBA-NEAGRA & DEMOGRAFIA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *