Sondaj intern al grupurilor Geeks 4 Democracy și #Rezistența privind poziția USR referitoare la referendumul propus de Coaliția pentru Familie

Rezultate sondaj G4D-Rezistenta

În perioada 29 Iunie 2017 – 5 Iulie 2017 grupurile Geeks for Democracy (10.000 membri) și #Rezistenta (57.000 membri) au lansat un chestionar online pentru a întelege care este poziția membrilor față de pozițiile publice oscilante ale USR în privința referendumului propus de Coaliția pentru Familie.

Din motive evidente (eșantionul nu este reprezentativ pentru ansamblul populației, nici pentru ansamblul votanților USR, iar auto-selecția a fost metoda de extracție) acest sondaj nu are o relevanță științifica sau statistică. Totuși rezultatele pot fi considerate un început de cercetare care prezintă opiniile a două grupuri de cetățeni activi, ce au un set de valori comune în mai multe puncte cu cele ale USR.

Chestionarul a fost completat de circa 5% din membrii acestor grupuri. Rezultatele includ comentariile celor care au completat chestionarul, sub protecția anonimatului.

Ambele grupuri vor oferi USR suportul necesar pentru a organiza un sondaj profesionist, din dorința de a sprijini USR să afle o părere sociologică profesionistă pe tema referendumului în discuție.

Sondaj coordonat de o echipă mixta Geeks 4 Democracy și #Rezistenta. Publicat de Sanda Foamete, în numele echipei de comunicare.

Author: Sanda Foamete

Persoană implicată civic. După absolvirea facultății de regie de film, a rămas o vreme asistent universitar în cadrul UNATC, iar ulterior a predat la Universitatea Media atât regie de film, cât și management de producție cinematografică, fiind în paralel și managerul Colegiului Pro. A colaborat cu BBC-WS, secția română, acoperind în special teme sociale, civice și culturale. Timp de peste 11 ani a lucrat ca manger de programe educaționale și director educațional la Microsoft România. A motivat profesorii să utilizeze în mod creativ tehnologia informației la clasă, ca răspuns atât la evoluția continuă a tehnologiilor digitale, cât și a provocărilor de educare a noilor generații de nativi digital. Este broker de parteneriate, acreditat Partnership Broker Association, din UK. Pasionată de domeniul educației formale și nonformale, Sanda este mentor antreprenorial și trainer. Actualmente se implică liber profesionist în proiecte educaționale, culturale și civice. Colaborează cu ONG-uri, precum Fundatia EOS, Code for Romania și mișcări civice informale, precum Geeks for Democracy și promovează atât educația pe tot parcursul vieții, cât și educația prin cultură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *