logo-phone

Cumpărături la ușa ta intră într-o nouă etapă, de căutare a unor strategii de sprijin eficiente și pe termen lung pentru o bună parte dintre cei peste 2000 de beneficiari.

În acest moment facem numai livrări de pachete sociale.

Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate!

Ce este “Cumpărături la ușa ta”?

Ne-am mobilizat rapid să-i ajutăm pe cei care nu se pot deplasa pe durata epidemiei Coronavirus/COVID-19.

Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță. Ne găsiți la numărul de telefon 0727030303 între orele 8 și 21. 

Inițiator: Marian Radună. Link comunicat de presă.

Cât costă? 

Serviciile noastre sunt disponibile în București, județul Ilfov și alte câteva județe. Serviciile sunt gratuite dar costul cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă. Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari.

Cum pot să ajut? 

Avem mare nevoie de:

1. Printează afișul acesta! 

Pune-l  în scara blocului și/sau acolo unde știi că sunt persoane în vârstă sau vulnerabile. Încearcă să discuți cu vecinii care se încadrează în aceste categorii și anunță-i că îi putem ajuta cu cumpărăturile.

2.Voluntar pentru call-center

Răspunzi la telefon și preiei comenzile. Call center-ul este virtual, deci lucrezi de acasă, program flexibil. NU este nevoie să te deplasezi. Înscrie-te aici https://forms.gle/7bUuAkv3UaBgapu792

3. Voluntari pentru livrare

Cumperi și livrezi produsele. Trebuie să ai mașină și permis. Înscrie-te aici: https://forms.gle/VgfiiZGgjL6Gdijw7 

IMPORTANT: Poți fi voluntar în call-center 1 ora pe zi și poți face livrări la o altă oră sau în altă zi, dar trebuie să te înscrii în AMBELE formulare.

ATENȚIE! În magazin și la livrare porți mască și mănuși – ți le dăm noi, nu alerga după ele prin magazine. Voluntarii NU AU CONTACT DIRECT cu beneficiarii!

4. Telefoane  sau alte resurse

Dacă ai un telefon pe care nu-l mai folosești sau crezi că poți ajuta altfel, scrie-ne aici:
https://forms.gle/EZDRZH5jWNoCE6zh8

5. Zona de livrare

Momentan ne concentrăm pe București, județul Ilfov si anumite localități din județele: Arad, Constanța, Dâmbovița, Galați, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova și Timiș. Pentru alte zone încercăm să redirecționam apelurile către grupurile civice organizate local.

6. Fonduri

Proiectul este voluntar și gratuit – noi nu luăm niciun ban și nimeni nu este platit pentru ce muncește, dar există și alte cheltuieli (materiale, masti, transport, etc). Donează aici: https://G4D.cateunpic.ro/ 

Puteti dona pentru cazuri sociale si prin transfer bancar,  IBAN-ul ascociat proiectului “Cumparaturi la Usa ta” este: RO94BTRLRONCRT0478429804.

7. Am eu nevoie de ajutor. Cum mă înscriu pentru a primi cumpărături?

Suni la 0727 03 03 03, intre orele 8 si 21. 

Observații importante

 • Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile care pot fi livrate la domiciliu.
 • Se pot comanda cel mult 2 pachete și maximum 5 articole suplimentare – articole de igienă, mâncare pentru animale sau cafea. Voluntarii noștri respectă cu strictețe condițiile de igienă și prevenție împotriva infectării cu coronavirus.
 • Dacă vârsta, starea de sănătate sau alte circumstanțe vă împiedică să vă deplasați la cumpărături sau aveți rude, prieteni sau cunoștințe care ar avea nevoie de aceste servicii, vă rugăm sa le faceți cunoscută aceasta inițiativă! Vă mulțumim și vă dorim sănătate
 • Operatorul care va prelua solicitarea dumneavoastră vă va solicita date personale (nume, adresă de livrare și număr de telefon de contact) care vor fi folosite pentru a face livrarea posibilă. 
 • Plata pentru pachete se face la livrare, banii se pun într-un plic sigilat. În unele cazuri, se poate plăti și prin Revolut.

Întrebări frecvente

Ce conțin pachetele ?

Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile, al căror conținut a fost pregătit în colaborare cu medicul Simona Tivadar.

Continutul pachetelor poate varia, in functie de disponibilitatea acestora in magazinele care ne ajuta cu kit-urile de alimente.

PACHETUL 1 – perisabile conține:
1 pachet unt, 10 ouă, 1 pachet brânză telemea – 200 grame, 1 cașcaval – 400 grame, 4 l lapte UHT 1,5% grăsime, 156 gr măsline, 1 pachet de legume pt supă 500 grame, 2 kg mere, 1 plasă portocale 1 kg, 1 plasă lămâi 500 grame, 1 găletușă iaurt – 900 grame, 1 plasă cartofi 2,5 kg, 1 pachet paste spaghetti 400 grame, 3 pâini integrală/secară, ceapă galbenă 2kg, morcovi 1 kg, 650 g piept de pui dezosat.

În funcție de disponibilitatea în magazine mai poate contine: 1 pui, 2 Kg legume variabil (rosii, ardei, dovlecei, broccoli, vinete, ceapa, salata etc).
Costul estimativ este 120 lei, poate fi puțin mai mult sau mai puțin.

PACHETUL 2 – neperisabile, conține:
1 kg făină, 500 grame orez bob lung, 500 grame orez bob rotund, 1 kg mălai, 250 g griș, 1 l ulei, 1 sticlă suc de roșii, 1 kg zahăr alb, 1 borcan miere polifloră, 2 borcane dulceață căpșuni 390 gr/buc 3 borcane compot prune jumătăți 680 gr/buc.

Costul estimativ este 85 lei.

PACHETUL 3 – igiena, contine:

2 x săpun solid, 1 x șampon 250 ml, 1 x pachet 8 role hartie igienică, 1 x pachet role servețele bucătărie, 1 dezinfectant (domestos), 1x pasta de dinți, 1 x detergent de vase.

Costul estimativ este 60 lei. 

Pachetele sunt gratuite?

Nu, doar livrarea este gratuită, cu ajutorul voluntarilor. Costul pachetelor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă.

Cum vă asigurați ca nu răspândiți virusul ?

In primul rând, toți voluntarii vor ține cont de măsurile de protecție, fiind dotați cu  mănuși de latex, măști, dezinfectant, saci de gunoi, plicuri pentru încasarea contravalorii cumpărăturilor.

Interactiunea umana este limitata, pachetele se preiau deja ambalate de la case sau intrari speciale. Pachetele se livreaza la usa, iar banii se transmit printr-un plic sigilat (sau prin Revolut, in unele cazuri).

De unde vin produsele?

Am reusit sa încheiem parteneriate cu unii retaileri, care ne pot ajuta cu “construirea‘ pachetelor alimentare, în asa fel încât să micșorăm timpul destinat cumpărăturilor și să evităm cât mai mult contactul cu grupuri mari de oameni. Le mulțumim încă o dată pentru empatie & sprijinul logistic.

Cum plătesc ?

La livrare, puneți banii intr-un plic sigilat si il transmiteti voluntarului care livreaza. În cazuri excepționale, se pot discuta și alte modalități cu voluntarul livrator (revolut sau paypal). 

De asemenea, pentru transfer bancar, IBAN-ul contului “Cumparaturi la Usa ta” este: RO94BTRLRONCRT0478429804

În cat timp vin produsele ?

Nu există un interval fix. Depinde foarte mult de cât de mulți voluntari pot să preia comenzile, de câte apeluri sunt în callcenter, de cate pachete sunt pregătite. 

Comenzile primite până în ora 1 se livrează în aceeasi zi, comenzile primite după ora 1 se livrează a doua zi.

Bineînțeles, in limita numărului de voluntari dispuși să ajute.

În ce localități faceți livrări?

 • București & județul Ilfov
 • Arad: Arad
 • Constanța: Constanța, Navodari, Ovidiu, Corbu
 • Dâmbovița: livrăm în tot județul
 • Galați: Galați, Vânători, Sat Costi, Smârdan, Șendreni, Odaia Manolachi
 • Iași: Iași, Miroslava, Valea Lupului, Tomești, Aroneanu, Bârnova, Valea Adâncă, Vânători
 • Mureș: Târgu Mureș, Corunca, Livezeni, Voiniceni, Ceuașu de Cîmpie
 • Maramureș: Baia Mare, Tautii Magheraus, Sasar, Recea, Ferneziu, Tautii de Sus, Chiuzbaia, Baia Sprie, Sisesti
 • Timiș: Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Sag, Moșnița Noua

Când pot comanda din nou ?

O singură dată/săptămână.

Cine poate comanda și cine nu?

Proiectul este destinat exclusiv persoanelor vârstnice sau nedeplasabile. Scopul proiectului este unul de solidaritate socială.  Nu livrăm țigari, alcool sau colete. Există îndeajuns de multe alternative pentru genul acesta de nevoi.

Inițiativă susținută cu grijă de

fundatia-vodafone
logo-veranda
ambsasada
kaufland-logo

Descarcă afișul și printează-l!

clut-poster-a4-medpdf

Start typing and press Enter to search