Geeks4Democracy este o asociație non-profit formată din oameni care s-au intersectat mai întâi online, iar după alegerile locale din 2016 s-au intâlnit și în viața reală. Suntem uniți de interesul comun de a schimba modul în care ne raportăm la viața civică din România.

Donația ta ne ajută să:

  • sprijinim diverse campanii civice și campanii de crowdfunding (precum FiecareVot.ro sau Fondul pentru Democrație)
  • intervenim în situații de criză, așa cum este pandemia de Covid-19  fie ajutând direct pe cei aflați în nevoie (cum am făcut cu proiectul Cumpărături la ușa ta – peste 2400 de beneficiari, inclusiv cazuri sociale, peste 900 de voluntari) fie sprijinind statul să fie eficient în slujba cetățeanului (cum a fost call center-ul de sprijin al Direcției de Sănătate Publică București unde timp de 118 zile 300 de voluntari au ajutat peste 60.000 de oameni)
  • să promovăm un mediu curat și o atitudine responsabilă, cum am făcut prin proiectele  Nu arunca chiștoace și, din 2020 prin proiectul Nu arunca măști și mănuși pe jos.
  • să efectuăm diverse sondaje și testări ale opiniei populației (precum sondajul despre perceptia romanilor despre amnistie si gratiere)
  • să tipărim materiale, insigne și alte obiecte necesare în timpul protestelor (cum au fost cele 40 000 de insigne #rezist sau bannerele de la Ateneu, in ziua in care Romania a preluat presedintia Consiliului Europei)
  • să producem diverse site-uri punctuale sau de lungă durată (precum Mocirla sau Câteunpic.ro)
  • să derulăm inițiative de memorie civică (precum Memorialul decembrie 1989 unde am realizat singura listă completă a celor 1166 de eroi centralizată în 30 de ani și derulăm evenimente comemorative anuale) și de reacție bazată pe acestea (precum sunt acțiunile care adună cetățenii pentru a pune presiune civică pentru rezolvarea dosarelor Colectiv și #10august)

Daca vrei sa ne ajuti (și) financiar, primim cu mare drag donații în conturile de mai jos.

Daca vrei să direcționezi 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și pensii, poți descărca de aici formularul standard 230 completat cu datele noastre

Important: Dacă obții venituri din drepturi de autor, chirii sau PFA exclusiv sau împreună cu salariul, este nevoie să completezi și Declarația unică, pe care o poți descărca de pe site-ul ANAF. Pentru că e un PDF inteligent, va trebui să îl completezi folosind Adobe Acrobat. Completează declarația  cu datele tale, plus datele Geeks for Democracy.

Pentru ca donația ta să-și îndeplinească scopul, este nevoie ca declarațiile pe care le-ai completat să ajungă la unitatea ANAF de care aparții. Poți face asta trimițând declarațiile completate și semnate în format FIZIC, cu poșta, prin scrisoare recomandată.

Transmiterea declarațiilor completate se poate face și în format ELECTRONIC prin încărcarea formularului pdf inteligent de pe site-ul ANAF în Spațiul Privat Virtual (SPV). Dacă nu ai cont SPV, îți poți face unul online.

De asemenea, poti contribui online, accesând g4d.cateunpic.ro

Conturi bancare Banca Transilvania:

Geeks for Democracy, cont RON: RO78 BTRL RONC RT04 7842 9801

Fondul pentru Democrație, RON: RO51 BTRL RONC RT04 7842 9802
Fondul pentru Democrație, USD: RO32 BTRL USDC RT04 7842 9801
Fondul pentru Democratie, EUR: RO28 BTRL EURC RT04 7842 9801

Start typing and press Enter to search