In iunie 2016, o data cu alegerile locale din Bucuresti am inteles un lucru foarte simplu. Conteaza fiecare vot. Si conteaza cine supravegheaza procesul si cine le numara. La numatoarea pentru primaria sectorului I au existat suficiente dubii (anomalii statistice) sa intelegem ca existenta unor observatori independenti in sectiile de vot nu este un moft. De existenta acelor observatori poate depinde chiar rezultatul alegerilor. Asa a inceput FiecareVot.

A fost un proiect de creare a unei coalitii pentru monitorizarea votarii, la alegerile din decembrie 2016. Un proiect in care pentru prima data organizatiile prestigioase (Funky Citizens, Expert Forum, CSD, CRS) si-au pus resursele la comun si impreuna cu cetateni din societatea civila au reusit sa atraga substantial mai multi observatori decat la alegerile electorale. Au fost peste 1500 de observatori din partea FiecareVot in sectii. Peste 80% dintre ei au fost observatori pentru prima data.

FAMILIA ELECTORALA

In septembrie puterea politica a decis sa tina referendumul de modificarea Constitutiei in directia definirii familiei traditionale.
Asa ca am reactivat Fiecare Vot si am acoperit peste 800 sectii de votare.

Start typing and press Enter to search