Transparență și monitorizare

banii-nostri

Proiectul nostru de analiza (gazduit pe Facebook) a generat zeci de articole despre utilizarea banilor publici in scop personal sau al clientelei de partid, pentru achizitia de telefoane scumpe, de vacante ascunse sub numele de conferinte de perfectionare, materiale promovare, etc.

mocirla400

Proiect de monitorizare a declaratiilor de tip fake-news, a declaratiilor jignitoare sau a celor aberante pornite de politicieni, functionari publici, televiziuni sau prezentatori media. O veritabila arhiva de declaratii, investigatii sau situatii aberante, false sau jignitoare, dar adevarate.

harta-miting-cu-japca

Pe 5 iunie 2018, o data cu anuntarea contra-manifestatiei PSD (“Jos Statul Paralel!”), am primit multe semnale cu privire la modalitati de convingere neortodoxe (daca nu chiar ilegale) in directia participarii la acel miting.

Am pornit  o platforma de raportare numita MitingcuJapca.ro, care a avut un impact urias, care a generat multe discutii in spatiul public, inclusiv in media.

logo-jandarmerie

Un sistem similar de raportare am lansat datorita reprimarii violente a mitingului din 10 august 2018.

Pe AbuzurileJandarmeriei.ro, incercam sa centralizam toate plangerilor oamenilor (peste 200), sa oferim acces jurnalistilor la martori oculari ale evenimentelor si sa conturam o strategie juridica pentru a sustine in instanta victimele si pentru a impiedica abuzuri similare pe viitor.

Start typing and press Enter to search