Împreună cu mișcările civice Corupția Ucide, Inițiativa România și Rezistența am anunțat un protest pentru duminică, 24 februarie, între orele 18 și 23.59, în Piața Victoriei, împotriva OUG-urilor care modifică legile justiției.

Mesajul nostru a ajuns pe g4media.ro și alte publicații online, iar evenimentul de anuntare a depasit 300.000 reach.

Context, via g4media:

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat, marți, după ședința de Guvern, că executivul a adoptat două ordonanțe de urgență în domeniul justiției: una în ce privește înființarea Parchetului European și a doua care modifică legile justiției. O modificare importantă anunțată de ministrul Toader permite și judecătorilor care au fost procurori să candideze la funcțiile de rang înalt din Parchetul Genera: procuror general, șef DIICOT, șef DNA sau adjuncții acestora. Interimatul pe funcțiile de conducere nu poate depăși 45 de zile, avizul pentru numirea în funcții se mută de la secția de procurori, ostilă guvernului, la plenul CSM, controlat de gruparea Savonea.

În urma modificărilor adoptate azi prin OUG, Toader blochează posibilitatea ca procurorul general, Augustin Lazăr, să infirme a actele de urmărire penală ale procurorilor din secția specială dacă le consideră ca fiind nelegale sau netemeinice.

Recommended Posts

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search