Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza! e o competitie de creatie ca nicio alta, initiata de Geeks for Democracy, Funky Citizens, Expert Forum, Forum Apulum si Declic si sustinuta de IQads, prin care iti propunem sa scoti romanii din blazare si sa-i duci in sectiile de votare.

Geeks for Democracy e o miscare civica, formata inaintea alegerilor parlamentare din luna noiembrie 2016, pe fondul lipsei acute de observatori independenti care sa supervizeze desfasurarea procesului electoral. S-au adunat atunci oameni din IT, marketing, industriile creative sau ONG-uri si, impreuna de Funky Citizens si Expert Forum, au dezvoltat platforma FiecareVot.ro, cu toate cele necesare observatorului la vot. In plus, in sprijinul lor a venit si Code for Romania, cu o aplicatie prin care observatorii au transmis securizat, in timp real, informatii de la urne.

Peste 2.000 de cetateni s-au inscris atunci pe FiecareVot.ro, iar mai mult de 1.500 dintre ei au si activat ca observatori – de 4 ori mai multi in raport cu alegerile precedente.

Numai ca Romania are 19.000 de sectii de votare care ar trebui umplute de 4 ori in acesti 2 ani: alegerile europarlamentare din mai 2019, alegerile prezidentiale din noiembrie 2019, alegerile locale din mai 2020 si alegerile parlamentare din noiembrie 2020. Atat cu alegatori, dar si cu observatori.

Soarta democratiei in Romania depinde in buna masura de reprezentativitatea pool-ului de votanti si de corectitudinea procesului de vot. Iar tu ai putea contribui decisiv la ambele.

Ce ai de facut

Asteptam de la tine acele idei inca negandite de nimeni, dar pe care toti le-am putea gasi intr-un sertaras mental nedescoperit (reactia pe care o vizezi din partea lumii e “de ce nu m-am gandit eu la asta”).

Foarte important, vorbim de doua categorii de proiecte/idei in care sa te potrivesti:

1. Campanii pentru atragerea cat mai multor alegatori la urne.
2. Campanii pentru atragerea cat mai multor observatori independenti in cele 19.000 de sectii de vot din Romania.

 

Regulament complet, reguli de participare, juriu, timing si platforma de inscriere, pe IQADS! 

 

Recommended Posts

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search