Societatea Civilă, prin Comunitatea Declic, Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Asociația Evoluție în Instituție, Funky Citizens, Asociația Voci pentru Democrație și Justiție, #REZISTENȚA, Reset Iași, Umbrela Anticorupție Cluj, Rezistența Civică Galați, Asociația Aradul Civic, Asociația Platforma Inițiativa România, Asociația România Viecere procurorului general să delege o echipa de procurori militari care să se ocupe doar de anchetarea dosarului 10 August.

De asemenea, societatea civilă solicită procurorilor să comunice public periodic stadiul anchetei și actele de urmărire penală efectuate în dosar.

Organizațiile semnatare reamintesc procurorilor că a existat un precedent de desemnare a unei echipe dedicate de anchetă și o comunicare constantă privind stadiul dosarului Revoluției, instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Militară.

Dacă chiar vor să facă dreptate, procurorii de la Secția Militară a PICCJ trebuie să facă pași în anchetă și să finalizeze cu celeritate dosarul. Societatea civilă nu va permite ca procurorii militari să tergiverseze ancheta și să se încurce în acte de procedură, cum au făcut în dosarele Revoluției și Mineriadei. E suficient cât timp a pierdut DIICOT, fără audieri de martori, fără întrebări incomode și chiar și fără percheziții informatice ale telefoanelor șefilor din Jandarmerie.

Demersul  este susținut de peste 61.200 de cetățeni care au semnat deja petiția prin care cer o anchetă corectă în cazul 10 august. Petiția poate fi semnată urmând acest link.

 

*credit foto: Inquam Photos – Octav Ganea / imagine de la flashmob-ul din fața MAI, 10 august 2020.

Recent Posts

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search